Trio Vitruvi - Dansk klavertrio med international karriere

Del arrangementet:

D. 06.05.2021 kl: 19.30
Sted: Støberihallen

Køb billet

Denne koncert Medlemspris 150 kr. / Standard 190 kr.**

Ny dato - flyttet fra marts. Husk mundbind og coronapas ;-)

Da Trio Vitruvi debuterede som trio fra Musikkonservatoriet i 2018, var salen propfuld. Trioen havde allerede gang i en international karriere, og ugen efter debuten spillede de i Carnegie Hall i forbindelse med en cd-lancering. 

Både trioens violin og cello er gamle instrumenter udlånt af Augustinusfonden, mens den australske pianist må 'nøjes' med det forhåndenværende flygel, hvor de optræder.

Denne aften skal vi høre musik for både klavertrio og klaverkvartet. Før pausen spiller Trio Vitruvi Schuberts vidunderlige Notturno og et helt nyskrevet værk af Sune Martin – et værk, der er tilmed skrevet til og for Trio Vitruvi.
Efter pausen udvides trioen med den kun 22-årige Nicholas Algot Swensen til kvartet, hvor vi både skal høre mere Schubert – et af hans få værker for denne besætning - og ikke mindst Brahms’ storslåede og passionerede klaverkvartet nr. 3.

Trioen blev dannet i 2013 og allerede i 2014 vandt de DR P2's Kammermusikkonkurrence. De spiller med stort overskud, og de tre musikere optræder også som solister og i andre musikalske sammenhænge. Nicholas Algot Swensen har netop modtaget P2 Talentprisen.

Program
Schubert: Notturno i Es-dur for klavertrio
Sune Martin: Hymn to three men (2021)
Schubert: Klaverkvartet “Adagio e Rondo Concertante” i F-dur
Brahms: Klaverkvartet nr. 3 i C-mol op. 60

Medvirkende

  • Niklas Walentin, violin
  • Alexander McKenzie, klaver
  • Jacob la Cour, cello
  • Nicholas Algot Swensen, bratsch

Del arrangementet: